Érdekességek

Lapszintező Rendszer

20170405_120746Napjainkban egyre elterjedtebbek a nagyméretű burkolólapok. Méreteik miatt sajnos gyártási jellemzőjük, hogy minimális görbeség, csavarodás figyelhető meg rajtuk. Normál, nem él vágott (retifikált) lapoknál ezek általában nem zavaróak, hiszen a lapok szélei, sarkai le vannak kerekítve. De a retifikált lapok sokkal több figyelmet igényelnek, mert a síkon keletkezett felületi egyenetlenség (fogasság) már esztétikai szempontból is zavaró lehet! Ezeket utólag szinte lehetetlen kijavítani… A fogasságot nem minden esetben a burkoló kivitelezési hibája okozza! Sokszor a csemperagasztók kötés közbeni zsugorodása idézi elő főként a nagy felületeknél egyik nap abbahagyott és másnap folytatott munkánál fordulhat elő!

A burkolólap szintező rendszernek az a célja, hogy a burkoló a kivitelezés során a lapok gyártási hibáit (görbeség, csavarodás, púposság, homorúság) és a használt segédanyagok (ragasztó) zsugorodása mellett is tökéletesen illeszkedő síkfelületű burkolatot készíthessen. A szintező klipszeket (talpakat) a burkolólap alá kell helyezni, majd egy speciális kialakítású fogóval az ékek behelyezése után a burkolólapokat megfeszítjük így a lapok felülete tökéletesen síkba kerül. Tévhit, hogy a lapok eltörnek ettől a feszítéstől, és ennek csak addig van szerepe, amíg a ragasztó teljesen megköt!

20170228_153315        20161005_115309

A megrendelőnek sokszor sokáig kell keresnie 1 olyan megbízható szakembert, aki az elképzelt, megtervezett burkolatot tökéletes minőségben elkészíti! Fontos a jó szakember megtalálása, aki elsőre szép, tökéletes munkát készít, hiszen a burkolatnak szerkezet védő és díszítő szerepe van, amely sok-sok éven át díszíti otthonát!

20170301_080354        20170408_170438

Keressen bizalommal!

Köszönöm a megosztást!

Fontos a véleménye, szóljon hozzá!

hozzászólás

Comments are closed.